Αύγουστος Συνοπτικό Οδηγός Καλλιεργητικών Μέτρων

Αύγουστος Συνοπτικό Οδηγός Καλλιεργητικών Μέτρων

Αύγουστος Συνοπτικό Οδηγός Καλλιεργητικών Μέτρων

[ad_1]

Αύγουστος Συνοπτικό Οδηγός Καλλιεργητικών Μέτρων

Οι καλλιεργητικές τεχνικές και εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω είναι ενδεικτικές με βάση το ιστορικό που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται με βάση το τόπο και τις παρούσες κλιματολογικές συνθήκες σε συνεργασία με το γεωπόνο. Τηρούμε πάντα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του εαυτού μας και του περιβάλλοντος.

ΕλιάΞελακκώματα. Καταπολέμηση δάκου. Πότισμα, καθάρισμα πολύ πυκνών κλαδιών. Κόψιμο πεσμένων ελιών.

ΕσπεριδοειδήΆρδευση, αζωτούχος λίπανση. καταπολέμηση κόκκινης ψώρας, ψευδόκοκου, ισέριας, τετράνυχου. Καταστροφή ζιζανίων.

ΑκτινίδιοΕντατική άρδευση. Εφαρμογή δεύτερου χαρακώματος.

ΣιτηράΓενίκευση αλωνισμού. Απολύμανση σπόρου σποράς και αποθήκης. Οργώματα καλαμιάς. (κορυφολόγημα καλαμποκιού).

Αμπέλι-Σταφίδα: Τρύγος. Θειαφίσματα στα οψιμότερα.

Καρποφόρα: Μπολιάσματα με μάτι ή κεντράδι. Μυγοπαγίδες κατά του σκουληκιού – μύγας. Ψέκασμα κατά της ψείρας των ξυνόδεντρων. Ψέκασμα κατά του σκουληκιού αχλαδιάς και μηλιάς (δεύτερης γενεάς). Ξελάκκωμα για αερισμό και για καταπολέμηση σκαθαριού (Καπνώδη) της βάσης. Καθάρισμα από «παραμορφωμένους» καρπούς και κάψιμο ή ρίξιμο σε βαθύ λάκκο με ασβέστη.

Πατάτα: Σπορά οψιμότερων. Ψέκασμα κατά του περονόσπορου των καλοκαιρινών, αν είναι ανάγκη (μέτρια θερμοκρασία, υγρασία). Καταπολέμηση του σκουληκιού (φθοριμαία). Βαμβάκι: Συγκομιδή. Παράχωμα οψιμότερων.

ΛαχανοκομίαΣπορά χειμερινών. Μεταφυτεύσεις (πράσα, λάχανα, κουνουπίδια, σέλινο).

Σπορά: σπανάκι, μαϊντανός, μπιζέλια, φασόλια, κωνικά ραδίκια. Καταπολέμηση κρεμμυδοφάγου. Ποτίσματα, σκαλίσματα.

Ανθοκομία: Σπορά φθινοπωρινών. Φύτεμα μοσχευμάτων (βεργών). Σπορά : Δελφίνια, πανσέδες, καπουτσίνοι, κορέοψις, φλόγα, ρεζεντά, μοσχομπίζελα κλπ. Λιπάνσεις. Απολύμανση σπόρων και αποθήκης κατά του σκαθαριού (βρούχου) αν δεν έγινε.

We Love Pistacchio
We Love Pistacchio

[ad_2]

Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι