Αύξηση στην Τιμή Βαμβακιού σε Παγκόσμιο Επίπεδο

Αύξηση στην Τιμή Βαμβακιού σε Παγκόσμιο Επίπεδο

Αύξηση στην Τιμή Βαμβακιού σε Παγκόσμιο Επίπεδο

[ad_1]

Αύξηση στην διεθνή τιμή του βαμβακιού αναμένεται ως αποτέλεσμα της αυξημένης κατανάλωσης και της μειωμένης παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων κατά 1%, στους 21,1 εκατ. τόνους.

Το Διεθνές Συμβούλιο Βάμβακος (ICAC) προβλέπει ότι για το τέλος της περιόδου 2020/2021 η διεθνής τιμή εκκοκκισμένου βαμβακιού Δείκτης Α (Cotlook Index A) θα ανέλθει στα 75,5 σεντς ανά λίβρα (αυξημένη σε σχέση με την πρόβλεψη Φεβρουαρίου που έκανε λόγο για 73,5 σεντς).

Τα νεότερα στοιχεία του ICAC αναφέρουν μια ανάκαμψη της αγοράς. Η πρόβλεψη κατανάλωσης βαμβακιού της περιόδου 2020/2021 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω τον Μάρτιο του 2021, από 24,2 εκατ. τόνους σε 24,5 εκατ. τόνους (έναντι 22,8 εκατ. τόνους πέρσι).

Το παγκόσμιο εμπόριο επηρεάζει και επηρεάζεται από αυτή την αύξηση σε συνδυασμό με την αναστάτωση που έχει φέρει η πανδημία. Τόσο η Κίνα όσο και το Πακιστάν αναμένεται να αυξήσουν τις εισαγωγές βαμβακιού. Όπως τονίζεται από το ICAC αν και τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας αγοράς είναι ορατά δεν θα μπορέσουν πλήρως να καλύψουν τις απώλειες που υπήρξαν λόγω της πανδημίας.

[ad_2]

Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι