Κίτρινο Ακτινίδιο: Golden kiwi

Κίτρινο Ακτινίδιο: Golden kiwi

Κίτρινο Ακτινίδιο: Golden kiwi

[ad_1]

Κίτρινο Ακτινίδιο: Golden kiwi

Το κίτρινο ακτινίδιο (golden kiwi) αποτελεί μια νέα ποικιλία που γνωρίζει διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες.

Τα κίτρινα ακτινίδια ξεχωρίζουν από τα κοινά ακτινίδια στο χρώμα, την υφή και τη γεύση. Το δέρμα του κίτρινου ακτινίδιου έχει χάλκινο χρώμα, είναι λείο και πολύ λεπτό. Η σάρκα είναι κίτρινη και στο εσωτερικό ο καρπός φέρει σε ακτινωτή διάταξη πολλούς σπόρους. Η γεύση του είναι γλυκιά και έχει νότες τροπικές που θυμίζουν ανανά και μάνγκο. Το σχήμα του είναι οβάλ, φτάνοντας σε αμβλύ σημείο. Ενώ όλα τα άλλα ακτινίδια είναι ποικιλίες Actinidia deliciosa, το κίτρινο ακτινίδιο είναι ένα ξεχωριστό και ανεξάρτητο είδος, Actinidia chinensis.

Το κίτρινο ακτινίδιο είναι ένα βρώσιμο μούρο που ωριμάζει τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Έχει το μειονέκτημα ότι συντηρείται για 100-120 ημέρες δηλαδή λιγότερες ημέρες από ό,τι άλλες ποικιλίες. Επίσης χαρακτηρίζεται από μικρότερο αριθμό ωρών χαμηλών θερμοκρασιών και επομένως δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε βόρειες περιοχές.

We Love Kiwis Banner

The post Κίτρινο Ακτινίδιο: Golden kiwi appeared first on Agravia.

[ad_2]

Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι