[ad_1]
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακής γεωργίας που διευθύνεται από το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Βιομηχανίας της Νέας Νότιας Ουαλίας δίνει ήδη στους αγρότες την εμπιστοσύνη να αλλάξουν τις δραστηριότητές τους όχι μόνο για ένα οικονομικό όφελος, αλλά και ένα όφελος από την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Ο Δρ Allen Benter ηγείται του προγράμματος Climate-Smart Pilots, το οποίο επικεντρώνεται στις εφαρμογές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και στην αξία που θα προστεθεί στον αγροτικό τομέα.
Εξήγησε στο συνέδριο του ABARES Outlook 2021 ότι η εγκατάσταση ενός μετεωρολογικού σταθμού μπορεί να είναι μια απλή επιλογή, αλλά για έναν αγρότη που συνεργάζεται με το DPI, σήμαινε την έκθεση της πραγματικής διαφοράς της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων μεταξύ του αγροτεμαχίου του και του πλησιέστερου μετεωρολογικού σταθμού – η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι επέτρεπε.
«Με τον συνεργάτη μας, δοκιμάζουμε ένα δίκτυο αισθητήρων υγρασίας εδάφους, το οποίο έδωσε στον αγρότη μας την απόδειξη που χρειαζόταν, μέσα στην πρώτη εβδομάδα, για να αλλάξει το σύστημα άρδευσης από πάνω από τα σπρέι εδάφους σε στάγδην άρδευση. Αυτό έγινε κατανοητό από την ερευνητική κοινότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δοκιμή σε συνεργασία με εμπορικούς καλλιεργητές βοηθά να δείξει τα οφέλη αυτών των αλλαγών σε ένα περιβάλλον παραγωγής. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας του οπωρώνα παρέχουν στον αγρότη μεγαλύτερη ευαισθησία δεδομένων και αυτό του δίνει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τις περιβαλλοντικές του συνθήκες υπό τις οποίες οι λειτουργίες του εκτελούνται. “
Το έργο πραγματοποιήθηκε αφού η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλλίας επένδυσε 29,2 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2018 στην ερευνητική στρατηγική της DPI για την κλιματική αλλαγή. Λέει ότι στοχεύει να υποστηρίξει τον τομέα των πρωτογενών βιομηχανιών για να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή μέσω επτά βασικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του Climate-Smart Pilot, το οποίο επί του παρόντος εργάζεται στους τρεις βασικούς κλάδους: γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία. Εξετάζει λύσεις που μπορούν να εισαχθούν επιτόπου και να δείξουν πώς η τεχνολογία μπορεί να παρέχει πληροφορίες “σχεδόν σε πραγματικό χρόνο” σχετικά με τις αλλαγές παραγωγής που σχετίζονται με την κλιματική μεταβλητότητα.
«Εστιάζουμε σε ακραία γεγονότα και πώς οι αγρότες μπορούν να το γνωρίζουν και να αναζητούν τρόπους μετριασμού», είπε ο Δρ Allen Benter. “Σε όλες τις βιομηχανίες-στόχους, αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό των θερμικών κυμάτων, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της διαθεσιμότητας νερού, και συνθήκες που μπορεί να αυξήσουν τα κρούσματα παρασίτων και ασθενειών. Ένα στοιχείο που έγινε εμφανές ήταν οι παραλλαγές μεταξύ των αγροκτημάτων.”
Ενώ ο πιλότος έχει απομείνει μερικά χρόνια, ο Δρ Benter λέει ότι μερικά από τα κύρια πρώτα ευρήματα είναι ότι ενώ οι αγρότες γνωρίζουν το οικονομικό επιχείρημα για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, συχνά δεν είναι αρκετό για να επενδύσουν.
“Αυτό το έργο επαναπροσδιορίζει το ρόλο της τεχνολογίας στην προσαρμογή του κλίματος”, είπε. “Δείχνει μέσω εμπορικών και ερευνητικών δεσμών την αξία των ανοιχτών δεδομένων και των συνεργασιών. Συχνά, μολονότι φαίνεται ότι οι αγρότες δεν είχαν επίγνωση της αξίας που μπορεί να προκύψει από απλές επιλογές. Η μέτρηση των μεταβλητών παραγωγής και περιβάλλοντος μέσω ψηφιακών αισθητήρων τους αυξάνει τη βεβαιότητα σε όλες τις δραστηριότητές τους, η οποία μεταφράζεται σε οικονομικά οφέλη, μέσω εξοικονόμησης χρόνου και πόρων. Η ψηφιακή τεχνολογία παρέχει έναν τρόπο για τους αγρότες να υιοθετούν τεχνικές προσαρμογής για την κλιματική μεταβλητότητα.”
Οι ψηφιακές τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί είναι ως επί το πλείστον εμπορικές, όπως μετεωρολογικοί σταθμοί, αισθητήρες υγρασίας σε οπωρώνες και αισθητήρες διαχείρισης νερού. Μερικοί από τους νέους αισθητήρες περιλαμβάνουν αισθητήρες ραντάρ για τη ροή του νερού και η ομάδα του έργου αναπτύσσει νέους αισθητήρες για να καλύψει τις εξειδικευμένες απαιτήσεις.
“Μερικές από τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσουμε είναι πολύ απλές και οικονομικά αποδοτικές”, δήλωσε ο Δρ Benter. “Δεν απαιτούν πάντα τεράστιες επενδύσεις και οι αγρότες μπορούν πραγματικά να βάλουν κάποια απλή τεχνολογία σήμερα, η οποία θα αποφέρει τα αποτελέσματα σε πολύ σύντομη χρονική περιόδο. Νομίζω ότι κάποια από την απροθυμία στο παρελθόν αφορά το πού πραγματικά έρχεται η αξία και αν θα αντλήσουν αυτήν την αξία.”
[ad_2]
Πηγή: Agravia.gr